Zuby

Zdravím, už se to se mnou táhne měsíc a mám strach, ze stále nemám vyhráno. Celé léto mě pobolívala šestka vlevo nahoře s na kontrolní prohlídce jsem to řekla zubařce. Ta mi na daném zubu vyvrtala plombu, čistila kanálky ( u zánětu prý vytéká krev, u mě nic takového nebylo) a následně uzavřela bílou vložkou. Týden byl klid, ale následně jsem začala opět cítit tentokrát hodně silnou bolest, tak jsem okamžitě utíkala. Zubařka mi opět čistila kanálky, zase žádná krev, jen se drátkem snažila dostat vždy až na konec kořene nervu a tam to silně píchalo. Navrhla ATB s tim, že nechala zub otevřený a ja si ho pouze vždy čistila vodou pomocí injekční stříkačky a dávala tam vatu. Teď mám zub dva dny znovu zavřený pouze bílou vložkou a při skusu cítim, že zub opravdu není stoprocentní, je docela citlivý. Už mám opravdu strach, nevím, co víc mám dělat. Nebylo by lepší požádat o vytržení zubu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dle popisu se zdá, že se paní doktorce nedaří správně vyléčit kořenové kanálky. Vytržení zubu by byla škoda, vzhledem k Vašemu věku a že jde o poměrně důležitou stoličku. Zkuste najít někoho, kdo se více specializuje na léčbu kanálků zubu a snažte se o jeho záchranu.

MDDr. Michal Koudelný
MDDr. Michal Koudelný

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní klinika Dentario, Praha 4 - Michle

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léčba dotykem: Švédská masáž
Články: Léčba dotykem: Švédská masáž
Masáže zná lidstvo již...
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Koronarografie
Články: Koronarografie
Koronarografie patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: