Zuby - děti

Prosí o radu, dcera 8 let 7měsíců nemá dosud vyrostlé dvojky nahoře. (ani náznak růstu). Dcera je drobnějšího vzrůstu, je možné že jí zuby ještě narostou? Pokud ne, jak se toto řeší dále. Děkuji Petra P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto případě bych navrhoval zhotovení rentgenového snímku typu OPG, kde se uvidí, jak na tom dvojky jsou. Pokud nebudou založené, doporučuji varianty dvě. První je uzavření mezery a následná estetická úprava trojek. Varianta dvě je vytvoření mezery a následná implantace. Ne vždy jsou možné obě varianty. Zapotřebí bude po zhotovení snímku a zjištění stavu dvojek navštívit ortodontistu. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: