Zuby - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2247 výsledků]

Slyšela jsem, že injekce s lokálním anestetikem u zubaře by neměla v těhotenství vadit, respektive když už by vadila, tak v 1.trimestru. Musím k zubaři a bez této injekce bych...

Zubař bude určitě brát ohled na to, že jste těhotná a přizpůsobí celkově Vaše ošetření. Místní umrtvení při drobných zákrocích lze provádět po celou dobu těhotenství bez obav...

 

Byl jsem ve čtvrtek na extrakci spodní osmičky. Byla mi odvrtana sklovina a postupně vy trhane koreny. Dostal jsem dvojitou dávku anestetik a mám tam nějaké stehy. Zákrok byl...

Váš dotaz bude zpracovávat konzultační poradna. Obecně anestetika Vám podána už znecitlivění nezpůsobují, to může být ovlivněno otokem a útlakem nervu. Otok a celková zánětlivá...

Ret

| Dotaz od: Radek

Na spodním rtu se mi objevila tato skvrna, která krvácí, bohužel jsem si ji všiml až nyní a chtěl bych Váš názor o co by se mohlo jednat. Děkuji

Dle přiložené fotografie se velmi pravděpodobně jedná o hemangiom,tj.nezhoubný nádorek obsahující shluk drobných cév.protože je uložen povrchně pod sliznicí rtu,lehce dojde k...

Hezky den Ma 4 dcera ma kaz pani doktorka ji ho chce vyvrtat je neco co ji je mozne dat aby ji vrtani nebolelo.Nechtela bych ji odradit aby se pak zubare bala.a je mozne pokud...

Dano, jako praktická lékařka nevím o tom, že by existovalo něco jiného přímo na bolest při vrtání zubu než injekce, ale ještě se Vám vyjádří specialista. S pozdravem MUDr...

Před týdnem jsem byla na pravidelné prohlídce u své zubařky a když mi dělala mezizubní RTG, tak se mi přístroj nepříjemně mechanicky otlačil do sliznice dolní čelisti, která se...

Terezo, doporučovala bych Vám potírat místo Mundisalem, koupíte volně v lékárně. Stav by se měl zlepšit. Kdyby bylo nejhůř můžete navštívit zubní pohotovost ve městě, kde...

Artroskopie

| Dotaz od: Jaroslava

Jaká jsou rizika při artroskopie čelistní historie kloubů. Můj syn ji má podstoupit ale lékař mu nic k tomu neřekl. Má hlavně obavu, aby tam nedošlo k poškození nějakého nervů.

Zdravím vás, pokud máte na mysli artroskopii čelistního kloubu, ale i jakéhokoliv jiného kloubu, zavedení nástroje do kloubu je tak vymyšleno, tedy místo vpichu je voleno tak že...

Před týdnem jsem byl u zubaře a zjistil mi malý kaz na dolní levé sedmičce na boku, zubař mi ho vyvrtal, ale od vyvrtání mě hodně bolí zub pouze při napití. Děkuji. a hezký den.

Zub může být citlivý (na studené či teplé), mělo by to pomalu ustupovat. Pokud by se potíže horšily, budete muset zubaře navštívit znova. Na Váš dotaz bude odpovídat...

Váček u zubu

| Dotaz od: Lukas

Za zuby se mi nahle objevil váček který mě tlačí, chci se zeptat jestli to po par dnech zmizí nebo jestli je to na zubaře-případně co by mi s tim váčkem mohl uďelat.

Zubní váčky se někdy mohou po pár dnech vstřebat, je ale vhodné zkontrolování odborníkem, o co přesně se jedná. Některé váčky se rozříznou, aby se uvolnila tekutina ( dost často...

Boule na dásni za osmičkou

| Dotaz od: Václav

Jen se chci zeptat v puse na právé straně (na hoře) na dasní, za 8 se mi udělala boulička, tvrde ale nejsou citlivé a neboli, co to muže být? Děkuji.

Václava, těžko říct z vašeho popisu, je možné, že se jde o počínající zánět dásně, ale také se může dít, že vám roste devítka. Váš dotaz ještě zpracuje naše konzultační...

Bolest zubů

| Dotaz od: Barbara

V červenci loňského roku jsem podstoupila stomatologický zákrok, při němž mi byla vytvořena na spodní stoličce korunka.Nejdříve mi obrousili zbytek mého zubu a poté mi nasadili...

Vzhledem k Vašim potížím Vás předávám specialistovi, který nejlépe zodpoví Váš dotaz. S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Bolest dásní

| Dotaz od: Tereza

Chci se optat ohledně zubů. Pred nekolik lety mi trhaly nerv z sestky. Jenže asi poslední rok me mezi sestkou a petkou bolí daseň, kdyz se mi tam dostane neco "tvrdeho...

Může jít o nedoléčený zánět dásně. Na Váš dotaz bude nyní odpovídat specialista. S pozdravem MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

Endodontálně ošetřený zub

| Dotaz od: Miloš

" 46 endodontálně ošetřen s drobným periapikálním zánětem". S takto strohou zprávou pro praktického lékaře mně vybavil můj ošetřující stomatolog,který u zmíněné stoličky 6 v...

Miloši, tento Váš dotaz bude zpracovávat naše konzultační ambulance, jako praktická lékařka se k Vašemu problému nejsem schopna vyjádřit. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Extrakce zubů v celkové narkóze

| Dotaz od: Katerina

Prosim chtela jsem se zeptat mela jsem velke problemi se zuby mela jsem velky zanet a tak jsem lezela v nemocnici kvuli tomu jelikoz jsem nebyla s touhle situaci spokojena a po...

To, zdali lze provést ošetření a extrakci zubů v celkové narkóze Vám zodpoví zubní lékař v naší konzultační ambulanci, s pozdravem, Dr. Horáková

Bolest zubu

| Dotaz od: Ivana

Ráda bych se zeptala, co mám dělat s bolestí zubu na který nezabírá ani ibalgin 400 mg a zubní pohotovost v český lípě nemáme. Děkuji za odpověď Ivana

Budete muset zajet do města, kde pohotovost je. Nouzově někdy může pomoci žvýkání hřebíčku. S pozdravem MUDr. Piskáček Praha

Problém se zubem

| Dotaz od: Anonym

Vikla a.odchyluje se mi jednicka a to je jeden z vice hlavních zubů logicky bojim se ze mi vypadne a ja bych pak nemohla nikam chodit a pred nikim se ulazovat

Nemůžu poradit nic jinýho, než navštívit zubního lékaře.

Špatný růst zubů

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat na ošetření zubu v případě, kdy dítěti roste zub křivě do kořene dalšího zubu - tak jako to bývá třeba u zubů osmiček. Jedná se o trojku, která roste...

Co nejdříve navštivte zuního lékaře, který vás může eventuálně odeslat k odborníkovi - ortodontistovi. S pozdravem Dr. Piskáček

Kojící pacientka a resekce zubu

| Dotaz od: Markéta

Bohuzel musim podstoupit resekci zubu. (silny zanet) Chci se zeptat konkretne, kterou lokalni anestezii mohu jako kojici matka. Po zakroku budu muset uzivat take antibiotika...

S anestezií by neměl být problém. Já osobně ale přesto dávám těhotným a kojícím čistý Mepivastesin. Antibiotika nejsou zrovna vhodná, ale když jsou nezbytná, tak hlavně ne...

Ustupující dáně

| Dotaz od: Jan

Po nejake dobe se mi zase objevily ustupujici dasne. Nejakou dobu to mam na spicacich a ted jsem pri blizsim prozkoumani citlivejsi stolicky zjistil, ze mi tam dasen ustupuje...

Váš dotaz zodpoví zubní lékař v naší konzultační ambulanci, do té doby pokračujte v režimu péče o zuby jak zavedeno, snad jenom mezizubní kartáčky používejte pravidelně denně. S...

Černý flek na zubu

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat ohledně zubu.. Dnes jsem si všimla černé skvrny na zubu normálně tam nevidím , ale dnes mi uvízlo kus slupky v zubu tak jsem na to přišla a hrozně se...

To dostatečně nevidím. Vypadá to spíše jako starší plomba. Akutně to nevypadá. S pozdravem MUDr. Piskáček Praha

Bolest zubu

| Dotaz od: lukáš

Včera jsem byl u zubařky kde mi vrtala kaz na levé spodní stoličce. z nějakého důvodu i přesto že mi tam několikkrát kolem zubu píchla umrtvovací injekci tak to dost bolelo...

Lukáši, bolest se šíří dle nervů, takže ze stoličky vyzařuje do ucha, stran analgetik můžete střídat ibuprofen a paralen, příčinnou nebude umrtvovací injekce, doporučuji...

Kývání zubů

| Dotaz od: Daniel

Chci se zeptat, před pár dny jsem byl u zubaře a sdělil jsem ji, že se mi kývou přední horní zuby. Sdělila mi, že se nekývou víc než normálně, ale tet mi příjde, že se kývou...

Můžete třeba i v noci skřípat zuby, nebo hodně zatínat při sportu, stresu apod. Pokud byste cítil zhoršování, tak zajděte znovu k zubnímu lékaři. S pozdravem MUDr. Piskáček Praha

Bolest zubu

| Dotaz od: Isabelle

Už přes týden mě trápí bolest zubu (pravé spodní části čelisti) bolest je hlavně po jidle nebo kdyz se napiji tepleho či studeneho napoje. citim bolest intenzivni az nekdy na...

Isabelle, pokud máte na šestce větší amalgámovou plombu, je možné, že dráždí nervová zakončení ve dřeni a to způsobuje Vaše obtíže. Řešením by bylo otevřít zub, vyčistit...

Včera v 11 hodin jsem byla na extrakci nevyrostlého moudráku vlevo dole. Jednalo se o chirurgický zákrok na sálku. Dostala jsem 2 injekce lokální anestezie. Doktor musel...

Důležité je, jestli necitlivost zasahuje až do ústního koutku a do rtu. Pokud je i tato část necitlivá, doporučuji navštívit zubního lékaře. Ve tváři v místě otoku to nevidím...

Vytržení zubů u dítěte

| Dotaz od: Petra

Chtěla by jsem se zeptat za svoji sestru, kde se lze objednat s tříletým chlapečkem na extrakci předních zubů v celkové anestezii. Nejlépe na Moravě.

Petro, jelikož se jedná o dotaz na specialistu, přeposílám vaši otázku stomatologovi. Prosím o strpení s odpovědí. Děkuji, s pozdravem Jana Harnová

V listopadu mi byla vytrzena sestka dole. Pod zubem byl zanet a pry se zub nedal zachranit. Zanet se celkem rychle zatahl. Rada bych implantat, jenze se pokousime o druhe dite...

Klidně nechte zákrok až po porodu. Jinak se ale nebojte. Implantovat lze i v graviditě. Já jen nedoporučuji 3.4. měsíc a pak těsně před porodem od 8. měsíce. S pozdravem Mudr...

Bolest zubů

| Dotaz od: Tomas

Chcem sa podelit s mojim problemom.dnes je to rok ako bojujem s bolestami zubov. zacalo to bolestou mrtveho zubu(7-cka dole).zub mal zapal medzi korenmi.opatovna endoncia a...

Nechte se pořádně vyšetřit neurologem. S pozdravem MUDr. Piskáček

Rtg chrupu

| Dotaz od: Anna

Bolest zubu

| Dotaz od: Marcela

Před půl rokem jsem měla na pětce vpravo nahoře velký kaz a zubař mi kaz vyvrtal a dal amalgámovou plombu. Zub začal bolet a při skousnutí plomby vrzal. Po 4 měsícech jsem znovu...

Marcelo, pokud nadále přetrvává bolest zubu, myslím, že je vhodné zajít ještě jednou k zubnímu lékaři nebo navštívit jiného. Někdy je dobré znát i jiný názor. Na Váš dotaz bude...

Godasal

| Dotaz od: Marcela | z mobilní aplikace

Zdravím, mám dotaz ohledně vysazení Godasalu100 na 6 dnů před trháním zubu.Godasal užívám 9 roků (1tbl.) z důvodu plastiky Mitrální chlopně.A můj dotaz je zda při vysazení se...

Godasal se vysazuje, stejně jako jiné léky, které se užívají jako prevence uzávěru cév krevní sraženinou, je potřeba z důvodu rizika krvácení při zákrocích.. Pokud by hrozila...

Bolest zubů

| Dotaz od: Kristýna

Můj problem je trochu obsáhlejší, budu se snažit být, co nejvíce stručná. V listopadu 2016 mi vypadla plomba na šestce vlevo dole, nejdříve zubař zaplnil vyvrtanou díru nějakou...

Pochybuji, že by od poklepání - i když vy říkáte velké silné rány, by zub odumřel (zub vydrží opravdu dost - klidně až 50 kg) Dle vašeho popisu by se mohlo jednat o pulpitis...

[nalezeno 2247 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: