Zvacsene uzliny nad klucnou kostou

Dobry den, nahodne som zistila, ze mam zvacsene uzliny napravo nad klucnou kostou. Ultrazvuk ukazal uzliny do 1,5cm pravdepodobne benigneho chatakteru. Na CT sa ziadne LAP nepotvrdili. Krvný obraz ukazal zvysene leukocyty a znizene lymfocyty. Po mesiaci bol krvny obraz ok. Akurat zistili, ze som prekonala mononukleozu. Moze zvacsena uzlina suvisiet este s mononukleozou, alebo sa mam obavat niečoho horsieho? CT pluc a horneho brucha nepotvrdil ziadne LAP. Neviem, ci sa tym mam este zaoberat alebo vypustit z hlavy. Dakujem vopred za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano mononukleoza je typ infekce, po kterém mohou uzliny přetrvávat velmi dlouho zvětšené. Navíc pokud máte CT kompletně v pořádku! Myslím, že to můžete pustit z hlavy!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Články: Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Většina lidí provozujících...
Bronchialní astma
Články: Bronchialní astma
Bronchiální, neboli...
Transplantace dásně v zubařském křesle
Články: Transplantace dásně v zubařském křesle
Existuje několik zákroků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: