Zvedání/nošení dítěte v těhotenství po sc

Dobrý den, jsem zhruba 2 roky po císařském řezu a nyní jsem krátce těhotná (asi 6tt). Ráda bych se zeptala, do jaké míry je nutné omezit zvedání či nošení dvouletého dítěte, ať už teď nebo v pozdějších fázích těhotenství. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejlepší by bylo nezvedat ho již teď, pro jistotu. Má se to takto: jizva po předchozím SC již po dvou letech je zhojena, ale záleží, kde je a jak na ni bude růstem působit placenta a plod. Nemusí se nic dít celé těhotenství, nebo mohou být problémy záhy. Zeptejte se proto svého gynekologa, jak moc je rizikové zvedání břemen zrovna u Vás, s ohledem na Váš nález. Jinak OBECNĚ riziko problémů s jizvou je nižší ze začátku a stoupá s růstem plodu a placenty. A OBECNĚ pokud žena podstoupila nekomplikovaný císařský řez, který se dobře zhojil, byla bez obtíží a těhotenství přišlo minimálně rok a půl po SC, je riziko komplikací minimální a žena OBECNĚ může normálně fungovat. (KONKRÉTNĚ Vám řekne pouze Váš gynekolog, který zná Váš nález.)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: