Zvedání těžkých břemen v těhotenství+propolisový sprej

Dobrý den,pane doktore,ráda bych se zeptala-jsem na úplném začátku těhotenství cca.5.týden-návštěva u gynekologa mě teprve čeká....Má práce(vedoucí drogerie) obnáší vstávámí ve 4h.ráno a zvedání těžších krabic.cca.--5-10 kg.Od pozivítivního testu se snažím dávat pozor,ale přesto se váze kolem 6kg .nevyhnu a sem tam jí za den musím zvednout...je to nebezpečné už v takto časném stádiu těhotenství?Dnes mě hrozně bolelo břicho i nafouklé,ale už se zas vše v pořádku..tak mám strach,abych za těch 15 dní co mě čeká kontrola-něco nepotcenila-. A ještě dotaz-používám propolisový sprej(antibakteriální ústní vodu)..když mám v ústech afty-jediné co mi zabírá...stříkám několikrát denně-je možné použít v těhotenství dále?-složení-voda,propolis,alhohol,mentol. Velice děkuji ,Mejsnarová

Odpověď odborníka:

Tělesné námahy by jste se měla vyvarovat ,váhu břemene určuje jasně zákoník práce,10 kg je na vás mnoho,propolis pokud jej neužíváte příliš často by neměl být na závadu,ale vzhledem k obsahu alkoholu by bylo lepší zkusit následující. Aloclair. Neobsahuje alkohol ani salicyláty, je bezpečný dokonce i v případě polknutí. Vytvoří přímo v místě aplikace jemný průhledný ochranný film, který zamezí bolesti a urychljí tak hojení. Je dostupný ve formě ústní vody a gelu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: