Zvětšená levá mandle

Rád bych se zeptal na moje problémy. Momentálně se léčím na urologii na chlamydie. 23dni jsem bral ATB ,ale stále mám problémy. Konkrétně krev v moči byl mi nasazen ciplox 250 na 15 dní .před 3 měsícem jsem prodělal anginu. Včera mě začalo bolet v krku .dnes se mi to přesunulo jen na levou mandli ,která je zvětšená a cítím jakoby tlak .Jazyk už mám asi týden otlačeny od zubů (vlnky po stranách jazyka)Zejtra jsem objednaný k léčiteli, který léčí přírodní léčbou. Nemůže to být z ATB ,které beru už víc jak přez mesic? Jsem alergik ,nemůže to být z toho ?Děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Příčin jednostranného zvětšení mandle může být jistě víc. Při jednostranných obtížích bych ale jako původ obtíží přecitlivělost na léky považoval spíše za méně pravděpodobnou. Při přetrvávání obtíží bych doporučoval návštěvu u praktického lékaře nebo rovnou ORL k vyloučení lokálního zánětlivého původu tedy konkrétně tzv. abscesu.
S pozdravem
Karel Bláha - praktický lékař

MUDr. Karel Bláha
MUDr. Karel Bláha

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 7

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: