Zvětšená lymfatická uzlina

Dobrý den, již 4 roky mám vlevo dole na krku zvětšenou uzlinu přibližně velikosti 2,5 x 1 cm. Uzlinu jsem si nahmatala po infekční mononukleóze, od té doby je stále stejná a už se více nezvětšuje. Zároveň mi byla ultrazvukovým vyšetřením zjištěna mnohočetná lymfadenopatie v okolí jmenované lymfatické uzliny i na druhé straně krku. Co se týče té jmenované uzliny, jedná se prý pravděpodobně o atypickou lymfatickou uzlinu, ostatní uzliny mají normální hypochogenní vzhled...Lékař mi doporučil exstirpaci této LU.Myslíte si že je operace nutná?A může mít nějaký vliv na celkovou funkci lymfatického systému?

Odpověď odborníka:

Pokud není jistota, že zvětšená uzlina je normální či reaktivní ( např. po té mononukleose nebo po jiné infekci), vždy je lepší celou uzlinu odstranit a histologicky vyšetřit, aby se nezanedbalo např. nějaké závažnější onemocnění lymfatického systému. Na funkci systému jako celku toto odstranění nemá žádný vliv. Pokud máte pochybnosti, pohovořte o tom se svým lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x