Zvětšená mízní uzlina

Chtěla bych se zeptat, zda zvětšená mízní uzlina v krku může být rakovina. Často jsem trpěla na angíny, ale teď nemocná nejsem. Ta uzlina je zvětšená, ale na pohmat není cítit bulka. Prostě jakoby se zvětšila vevnitř. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nikolo. Lymfatická uzlina je jakýsi imunologický vstupní filtr, existuje tedy mnohem více příčin jejího reaktivního zvětšení, než jsou onkologické diagnosy. Vydejte se k praktickému lékaři, po vyšetření můžete případně podstoupit ultrazvukové znázornění uzliny. Jde o jednoduchou metodu, která umí popsat strukturu tohoto orgánu

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: