Zvětšená prostata - odstranit, i když nemám problémy s močením?

Před 15 lety jsem měl problém - ledvinová kolika. Při vyšetření ultrazvukem mě lékař upozornil na velkou prostatu. V posledních 5 letech chodím pravidelně na ultrazvuk a na kontrolu PSA /vždy do 3/. Teď jsem měl problém s ledvinovým kamenem a lékař mi doporučoval odstranění prostaty. S močením a ani jiný problém nemám. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Odstranění prostaty není nutné, pokud nemáte žádné potíže s močením (nejen subjektivně, ale i objektivně). Je vhodná, pokud máte zbytkovou moč v měchýři po vymočení nebo pokud máte v měchýři kámen.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: