Zvětšená uzlina

Dobrý den. Mám už 4 roky zvětšenou uzlinu v levé nadkličkové jamce. Oběvila se cca 14 dní po tuberkulinovém testu. (Nebo kalmetizaci...nevím co to přesně bylo. Píchli mi injekci do leváho předloktí a za tři dny jsem šla na kontrolu, sestra mi měřila zarudnutí vpichu). Podstoupila jsem to protože jsem byla v kontaktu s člověkem s TBC. Byla jsem tehdy po objevení uzlinky na krevních testech a vše bylo v pořádku. Doktor mi řekl, že uzlina zmizí. Ale už jsou to 4 roky. Občas mě pobolívá. Vyříznout mi ji nechtěji, protože je prý malá. Nemůže mi časem něják uškodit? Chtěla bych miminko a bojím se, aby i jemu něják neublížila. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste již v péči lékaře, tak já vám příliš pomoct nedokážu, asi bych to viděla na pravidelné krevní testy. Vyndávat uzlinu je až poslední možnost. Je to možná reakce na Mantoux test nebo ne, to říct nedokážu. S pozdravem dr. Míchalová

MUDr. Martina Míchalová
MUDr. Martina Míchalová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: