Zvětšená uzlina

Dobrý den,ráda bych se zeptala ohledně syna.Před třemi týdny měl zánět středního ucha.Obě uši měl píchané a dostal i atb.Po týdnu jsem ale na krku nahmatala uzlinu.Uzlina je jakoby pod uchem.Je velka asi jako třešně.Prosím Vás,mohlo by to mít souvuïslost ještě s tím uchem.Jinak nikde zvětšené uzliny nemá.Děkuji za odpověď.PAvlína

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je velmi pravděpodobné, že to s prodělanou infekcí souvisí. Zvětšené uzliny po infekci mohou přetrvávat řádově i měsíce. Pozornost by mohla uzlina vzbuzovat, pokud by se zvětšovala, pokud by bolela, pokud by měla nepravidelný tvar apod. Pak by bylo vhodné na ni upozornit synova lékaře.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: