Zvětšená uzlina

Dobrý den, od 22.9. do 2.10. jsem byla léčena antibiotiky na anginu. Poté jsem ještě asi 10 dní měla zahleněný krk. Nyní tyto problémy již nemám, ale včera jsem si pod čelistí nahmatala trochu zvětšenou uzlinu. Mohla by být ještě následkem anginy, nebo to také může znamenat, že se nejednalo o anginu, ale jiné onemocnění, které nebylo vyléčeno? Doteď jsem si té uzliny nevšimla. Děkuji moc za odpověď!

Odpověď odborníka:

Zvětšení podčelistní uzliny může být reakcí na jakékoliv zánětlivé či traumatické změny ve spádové oblasti,souviset tedy s původním onemocněním může,ale může být třeba jako doprovod onemocnění zubů,dásní..Někdy regrese,ústup zaostává..v případě nejistoty lze provést ultrazvukové vyšetření..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: