Zvětšená uzlina

Dobrý den, psala jsem Vám o mých čtyřech angínách během půl roku. A o mé bouličce na pravé straně krku. Říkala jste, že se možná jedná o aktivovanou lymfatickou uzlinu ve spádové oblasti. Já jsem byla v pátek u paní doktorky Nna kontrole a při výtěru mi byl zjištěn streptokok. Paní doktorka říkala, že jsem ho tam měla i o prázdninách. Mě právě jen jsem prošla venkem a už mě zase bolela ta pravá mandle kde mám tu uzlinu zvětšenou. Myslíte si, že ta zvětšená uzlina může být důsledkem toho streptokoka? Já opravdu jen když projdu vena mrzne, tak mě hned jen ta jedna mandle začne bolet, u které mám tu uzlinu. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Zvětšená uzlina zřejmě se stavem Vaší mandle souvisí,ale zda je Streptokok příčinou nemoci,to nelze rozhodnout tak jednoznačně,většinou je zapotřebí podrobnější bakteriologické vyšetření,které je i o kvantitě,nejen o pouhé přítomnosti.Takže-léčebný postup musí stanovit Váš ošetřující lékař-praktik,případně lékař ORL

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: