Zvětšená uzlina za uchem

Syn(16 let) má 4 dny zvětšené 2 uzliny za pravým uchem a 1 na pravé straně krku.Není nastydlý,nebolí ho zub ani v krku,není unavený.Před 14 dny mu lékař diagnostikoval zánět chrupavky a odlomený kousek kosti na prostředníku pravé ruky,aplikoval mu injekci s kortikoidy....může to mít souvislost se zvětšenýma uzlinama?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pavlíno, souvislost zvětšených uzlin s aplikací kortikoidů pravděpodobně nebude. Doporučuji se synem co nejdříve zajít k praktické lékařce, aby provedla základní krevní rozbor, případně syna odeslala na sonografické vyšetření uzlin. Diferenciální diagnostika zvětšených uzlin je velmi široká a přesahuje rámec mojí odpovědi (infekce, nádory apod.).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: