Zvětšené a zatuhlé varle

Dobrý den, koncem června jsem prodělal zánět pravého varlete, přeléčeno antibiotiky a zkontrolováno na sono a odběry.Vše bylo v pořádku. Po třech měsících jsem měl bolesti v pravé části šourku a třísel. Zašel jsem znovu na urologii, kde mě provedli kontrolní ultrazvuk a odběry. Vše bylo opětv pořádku, jen pravé nadvarle na spodním pólu bylo zvětšené (2x2 cm). Urolog mi řekl, že problém není původu urologického, ale spíše neurologického (Tam jsem si zašel, ale tam jsem se o původu potíží nedozvěděl). Teď po dalším měsíci se mi objevují stále bolesti v pravém třísle, varle mám na omak trochu bolestvéi. Navíc se mi samotné varle zdá trochu zvětšené a takové zatuhlé. Je to po zánětu normální? Nechci být "hysterický", protože už při minulé návště se mi zdálo, že na mě tak trochu urolog pohlíží, ale zase na druhou stranu bych nerad něco zanedbal. Děkuji za jaoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel hojení nadvarlete může probíhat delší dobu (i měsíce). Zánět už nemusí být podporován infekcí, ale v nadvarleti probíhá hojení. Mělo by se to stále lepšit a eventuálně i zmenšovat. Stav je vhodné nadále sledovat vyšetřeními. Užívají se léky proti zánětu např. Ibalgin, Veral, Dolmina. Dále je nutné být ve fyzickém klidu

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: