Zvětšené lu

Dobrý deň, na pravej strane krku mám zväčšenú lymfatickú uzlinu. Prekonala som mononukleózu, pečeňové testy sa mi už upravili, ale naďalej beriem Isoprinosine. O tri týždne ma čaká kontrola a krvné testy. Občas sa cítim unavená, občas ma pobolievajú kríže a na tvári sa mi vyhodili skôr malé vyrážky. V príbalovom letáčiku sú uvedené podobné vedľajšie účinky Isoprinosine. Neviem, či sa až príliš pozorujem a všetko sú to príznaky spojené so zotavovaním sa po mononukleóze prípadne s liekom (aj tá pretrvávajúca zväčšená uzlina), alebo by mohlo ísť o niečo závažnejšie. Nezaznamenala som žiadnu stratu na hmotnosti, chutí mi klasicky veľmi dobre a ani teploty nemávam. Moc ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Lucie. Nepíšete, jak je to dlouho, co jste mononukleózu měla. Protože zvětšení uzlin při mononukleóze může přetrvávat i nekolik týdnů, velikost uzlin se hned neupraví. Takže bych jistě vyčkala do výsledků kontrolních odběrů a pokud ještě tehdy budou uzliny zvětšené, pak bych konzultovala opět infekcionistu. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: