Zvětšené tříslo

Dobrý den, ve dvanácti letech jsem prodělala operaci slepého střeva. Od dětství mám větší pravou stranu břicha, která plynule přechází na pravé tříslo - musím dodat, že toto je viditelné pouze když stojím. Měřím 168 cm a vážím 67kg. Žádné zdravotní problémy, nebo omezení mi toto nečiní. Chodím pravidelně na gynekologické prohlídky(kde mi lékař danou oblast důkladně vyšetřuje pohmatem) a odběry krve. Nedávno mi lékař kvůli zvětšené uzlině v podpaží nechal udělat kompletní krevní vyšetření, které bylo v pořádku. Chtěla bych se tedy zeptat, zda je toto normlní, popř. co může zvětšené tříslo způsobit. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, termín zvětšené tříslo není obvyklý, myslíte tím asi zvětšené uzliny v této oblasti, které mohou dojem zvětšeného třísla udělat. Navrhovala bych rozhodně vyšetření na gynekologii (zánět v gynekologické oblasti může udělat zvětšení uzlin spádových a to jsou právě tyto v třísle), také rozbor krve kvůli ev. přítomnosti chronických infekcí a také sonografii /ultrazvuk/ uzlin v této oblasti. Obvodní lékař by vám mohl udělat celkové vyšetření - prohlídku, zda uzliny nejsou zvětšené i v jiné oblasti a hlavně krevní obraz. Pokud by se našly uzliny v třísle nějak změněné a přítomnost uzlin i jinde, je na místě konzilium na hematologii, k vyloučení uzlinových nemocí /lymfom nebo infekční nemoc v těle/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: