Zvětšené uzliny

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mohou být uzliny po prodělání mononukleózy trvale zvětšené. Doktor mi podle krevních testů řekl, že jsem mononukleózu prodělala a více než měsíc mám zvětšené uzliny na krku, v podpaží i v tříslech. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nikolo. Otázka je, co tím, že jste mononukleózu "prodělala" pan doktor myslel. Jestli jste byla opravdu nemocná, s horečkami, angínou a zvětšenými uzlinami a měla jste pozitivní protilátky, pak mohou uzliny (na krku!) zůstat zvětšeny i delší dobu. Jestli jste ale nebyla nemocná, a uzliny máte trvale zvětšené a v krvi máte jen protilátkový odraz, že jste se někdy v minulosti s virem mononukleózy setkala, pak by bylo třeba pátrat po jiné příčině zvětšených uzlin. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Změřte si nitrooční tlak
Články: Změřte si nitrooční tlak
Každý, kdo občas navštíví...
Tajemný bod G: mýty a pověry
Články: Tajemný bod G: mýty a pověry
V sexualitě existuje mnoho...
Hojení rány může trvat týdny i celé roky aneb Co můžete ovlivnit sami
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Každodenní rizika: jízda na kole
Články: Každodenní rizika: jízda na kole
Jízda na kole – sport...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: