Zvětšené uzliny

Dobrý den, už asi dva měsíce mě trápí zvětšené a bolestivé uzliny. Nejdříve to bylo pod čelistí a na krku, ty už ale nebolí a jsou menší a už nejsou cítit na pohmat. Ale stále mě bolí uzyliny na zadní straně krku až jakoby na hlavě a i na ramnách. Více na levé straně. Byla jsem u doktora, krevní testy ano interní vyšetření nic neukázaly. Jsem aktivní sportovec, dělám triatlon a jsem momentálně na mateřké dovolené. Dá se říci, že jsem se asi poslední tři roky nezastavila, pokud mam volnou chvilku, hned si vymyšlím, jak ji zaplnit. Léčím se ze štítnou žlázou.Mám chronický zánět. Přestala jsem i sportovat kvůli uzlinám, ale když jsem šla nedávno běhat,vše bylo v pořádku,o dva dny později jsme si ale dala více kilometrů a cítila jsem se velice unavená,a bolelo mě celé tělo,jakoby svaly a cítila jsem se, jak kdyby na mě něco lezlo. Za tři dny bylo vše zase dobré.Ale všimla jsem si, že v době zátěže se ozvaly znovu uzliny a hodně bolely. Mám také citlivé podpaží a třísla,ale uzliny v nich zvětšené nemám. Jsem docela hubená, mám 47 kilo a 170 cm. Poslední dobou mám i nepravidelnou menstruaci. Chtěla jsem se zeptat, zda by se mohlo jednat o nějakou formu vyčerpání nebo únavy? Nemylsím chronicky syndrom,protože jsem schopná normálně fungovat,ale bojím se, aby se to časem nezhoršovalo. Ale mám ráda sport a chtěla bych dál sportovat, i když třeba už ne tolik jako předtím,ale nechci se toho vzdát. Proím o radu. Je nějaká přírodní léčba na únavu? Syndrom mi nebyl diagnostikován,ale už nevím, co jiného si mám myslet, když výsledky krve a interní vyšetření jsou v pořádku a podle dotorů je normální zvězšení uzlin.Jinak uzliny jsme pocítila při mém druhém triatlonu. Velice děkuji.Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nepíšete, jaké vyšetření jste vlastně absolvovala. V případě zvětšených uzlin je potřeba vyloučit akutní zánět v příslušné oblasti, dále udělat hematologické vyšetření a onkologické vyšetření k vyloučení nádoru a v neposlední řadě i komplexní vyšetření infekcí včetně například nemocí přenosných na člověka ze zvířat. tato vyšetření je možno doplnit i histologickýcm vyšetřením uzliny odebrané chirurgicky, což by příčinu tohoto stavu mělo odhalit. Možná by bylo dobré u Vás vše zopakovat a případně doplnit. Z přírodních přípravků ( po vyloučení všech závažnějších onemocnění! ) by bylo možné použít Oscillococcinum 3x týdně 1 tubu a po 14 dnech přejít na podávání 1xtýdně 1 tuba. K tomu lék Phytolacca decandra 15CH 2xdenně 3 kuličky. Úplně nejlépe by bylo navštívít kvalifikovaného lékaře - homeopata.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: