Zvetsene uzliny

Dobry den v trislech se mi objevily zvetsene uzliny lekar me poslal na chirurgicke vyjmuti a na vysetreni uzliny.Na tomto zakroku jsem jeste nebyl protoze me od toho spousta lidi odrazuje.Nedavno se mi objevily zvetsene uzlinyi pod bradou a na krku ktere obcas mirne boli.Muze to byt oslabenim imunitniho systemu?Od mala jsem se lecil na imunologii kvuli slabemu imunitnimu systemu alergii a astmatu.Toto oddeleni uz 4 roky nenavstevuji jelikoz jsem byl naprosto zdravy.Pry bych mel zkusit napred posilovat imunitni system.Je chirurgicke vyjmuti uzliny nejak nebezpecne?Chtel jsem se zeptat co byste mi poradila.Jeste se mi obcas tvori v ustech afty.Myslite ze by me meli vysetrit na infekcnim oddeleni?Hezky den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chirurgického vyjmutí uzliny se neobávejte, je to v podstatě nejspolehlivější způsob jak odlišit probíhající změny v uzlině - při histologickém vyšetření se dají odlišit zánětlivé změny od jiných- vážnějších příčin. Takže pokud Vám bylo toto vyšetření lékařem doporučeno, tak bych ho určitě podstoupila. Pokud jste měl v minulosti alergické obtíže, tak bych určitě doporučovala i kontrolní alergologické a imunologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x