Zvětšené uzliny

Dobrý den, za pravým uchem se mi tak před týdnem udělala či dvěma týdny udělala malá boulička o velikosti hrášku (zřejmě zvětšená uzlinka). U stejného (tedy pravého) ucha se mi udělalo ještě před tím, než jsem měla tuto uzlinku boule plná hnisu, která byla za ušním bolcem a byla mi byla odstraněna lékařem. Bylo mi řečeno, že se mu uzlinka udělala právě kvůli tomuto zánětu. Jenomže o další týden později se mi na stejném místě jako u levého ucha udělala boulička (uzlinka) i za uchem levým. Je možné, že je to pořád z důvodu toho předešlého zánětu? Pořád tam za tím bolcem mám bouličku, ale v menší podobě. Prý mi to bude muset být v budoucnu odstraněno operativně. Četla jsem, že se zvětšené uzliny dělají i u HIV primoinfekce. Může se o to jednat?? Děkuji předem za odpověd. Naslechledanou.

Odpověď odborníka:

O HIV infekci zcela jitě nejde, tento problém se vyskytuje poměrně často - může jít o uzlinu, nabo třeba aterom - tukovou cystu, doporučuji ev. ultrazvukové vyšetření a základní laboratorní vyšetření k vyloučení fokální infekce.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: