Zvětšené uzliny

Ctěla bych se zeptat zda je možné, že mám zvětšené uzliny vzadu za kývačem z toho, že mi rostou osmičky. Mám zvětšené i podčelistní uzliny, ale to mi přijde normální, že by to od zubu být mohlo. Jinak jsem byla na odběrech krve a krevní obraz i sedimentace byla v pořádku a i sono bylo v pořádku, byly tam vidět uzliny do 2cm a prý byly bez prokrvení spíše benigního vzhledu. Ale asi před týdnem jsem si všimla, že u té uzliny vzadu za kývačem se mi udělala ještě jedna menší. Tak mám zase strach, aby to nebyl nádor, který se rozrůstá. Včera jsem byla na vytržení jedné osmičky a doktorka mi řekla, že jsem tam měla chronický zánět, i když mě zub nebolel. A byl to ten zub na stejné straně jako uzliny. Tak nevím, jestli mám teď čekat než zmizí otok po vytržení zubu a s ním třeba i uzliny nebo jestli mám pro jistotu zajít k lékaři dříve. Děkuji za odpoveď, Lucie

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Lucie, doporučuji Vám vyčkat zhojení po extrakci zubu. Pokud se poté uzliny nezmenší, měla byste podstoupit vyšetření praktickým lékařem nebo ORL specialistou a podle výsledků se domluvit na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: