Zvětšené uzliny na jedné straně těla

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych znala váš názor : již léta mám zvětšené dvě uzliny na krku vpravo (cca 1,5 cm, před 16-lety jsem prodělala mononukleozu a lékaři to vždy sváděli na toto). Před více než týdnem se mi ale začaly zvětšovat uzliny na celé pravé straně těla, některé mě i pobolívají. Krk vzadu, pod klíční kostí, v podpaží, loketní jamka, mezi žebry, třísla a kolenní jamka. Nejsou nijak veliké, ale protože jsem dost zhubla (mám 2 děti brzy po sobě, mladšímu je 14 měsíců), jsou dobře cítit. Momentálně chodím na rehabilitace se zády a po cvičení a masáži se cítím hůř, bolí mě hlavně pravá lopatka, kolem loketní jamky a celá pravá ruka až k prstům. Zvětšení uzlin jsem sváděla na rehabilitaci, fyzioterapeutka mě vždycky "rozparádila", ale protože už je to přes týden a uzlinky přibývají, nevím, jestli bych měla raději zajít k lékaři. Občas se v noci dost potím. Díky otropedovi, který chtěl mít jistotu, že bolesti, se kterými mě pak poslal na fyzioterapii, jsou od páteře, jsem byla nedávno na krevním obrazu a RTG hrudníku - vše v pořádku (mám ho dost prokrvený, což nevím, jestli je dobře nebo špatně, ale internista udělal závěr, že z jeho strany v pořádku). Dále mi nezávisle na tom byly nalezeny cysty v pravém prsu, nasazena horm.antikoncepce, že se za měsíc uvidí. A nakonec jsem nedávno byla na vyříznutí znaménka (levá noha), po rozboru závěr "atypické melanocyty" a mám počkat na další výsledky. Měla jsem teď tolik oblíhání, že nechci zbytečně chodit k dalšímu lékaři a chtěla jsem se jen zeptat, jestli zvětšené uzliny na jedné straně mohou s něčím s výše uvedeného souviset, nebo může jít i obyčejné nachlazení (děti teď byly nemocné a většinou od nich všechno chytnu). Zaráží mě ale, že to je jednostranné. Mám raději navštívit lékaře, nebo ještě počkat, jak se to dál vyvine? Předem děkuji za Váš čas, Magda

Odpověď odborníka:

Milá Magdo, faktem je že kolotoč kolem dvou malých dětí dá člověku zabrat a časem na něj "vlezou" všemožné neduhy, protože organismus prostě už hlásí - už nemůžu! Zvětšení uzlin na polovině těla, ať se s Vámi nyní děje co se děje, lze takto dost těžko zhodnotit - jistě to může být reakce na infekci ve vašem okolí v kombinaci se vším prodělaným. Pokud nedojde během pár dní k jejich ústupu, pak bych raději Vám doporučila vyšetření, nejlépe asi cestou Vašeho praktika, který následně bude-li potřeba Vás předá ke konzultaci na hematologii. Držím palce a s Vámi věřím, že spíše o nic nepůjde!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x