Zvetsene uzliny na krku

Dobry den mam dtaz ohledne sve 5lete dceri, jiz od narozeni ma zvetsene uzliny na krku kdyz ji byl asi 1 mesic bylo nam receno ze je to normalni a ze postupem casu z etsene uzliny zmizi, 5 let ubehlo a dcerka ma zvetsene uzliny porad ( kdyz natoci hlavu do strany tak jdou dost videt) dnes nam lekar oznamil ze by mohlo jit o tuberkolozu, dcera nema zadne zdravotni potize chut k jidlu normalni skratka vse je v normalu az na ty uzliny, s manzelkou mame veloke obavy tak bychom se vas radi zeptali zda si take myslite ze jde o tuberkolozu? Predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Problematika diferenciální diagnostiky zvětšených uzlin je velmi rozsáhlá a přesahuje rámec mojí odpovědi. Diagnóz může být celá řada. Zvětšené uzliny nejsou normálním stavem, proto by měl dětský lékař dceři udělat základní krevní odběry a sonografii uzlin a pokud tato vyšetření neukážou žádnou patologii, asi by bylo vhodné provést biopsii uzliny nebo odebrání jedné uzliny a její podrobné vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: