Zvětšené uzliny na levé straně těla

Dobrý den, již cca rok mám zvětšené uzliny v levé straně těla. Tříislo 1 cm, podpaží cca 2 cm a na krku 2 cm, je to nepříjemné, cítím tlak a píchání! Byl jsem na radiologii, hematologii, dali mi testy na toxo, boreliozu, mononukleozu, chlamidie. V krvi mám zvýšené bílé krvinky a bojím se, jestli nemůžu být hiv pozitivní, je to rok, co jsem měl horečku 39,5 a od té doby to mám zvětšené! Jsou uzliny propojené v těle?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Petře! Byl jste vyšetřen opravdu podrobně, z hlediska možných infekcí by snad ještě bylo možné doplnit vyšetření na cytomegalo virus, tularémii, listeriozu a brucelozu. Pokud se obáváte viru HIV, je možné nechat se zdarma anonymně testovat, zkuste se informovat na nejbližší infekční klinice. Krajní možností je chirurgické odstranění jedné ze zvětšených uzlin a její vyšetření na histologii. Na vaši otázku, ano všechny uzliny jsou součástí lymfatického systému, jsou tedy navzájem propojeny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Články: Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Radioterapie neboli léčba...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: