Zvětšené uzliny na různých mistech

Dobrý den, můj dotaz směřuje k lymfatickému systému. Už přes.rok pozoruji zvetsene uzluny na krku za krvácí cca 6mm a v obou nadklicku velikosti hrášku, všude na internetu se dočtete ze na krku to nic neznamená, ale v nadklicku ano,tato informace mě.dost rozhodila šla jsem tedy před 12 měsíci k prakticce která uzliny ohmatala a řekla ze uzliny v nadklicku by neměli být hmatatelné, na mě vyžádání bylo provedeno Sono a krevni obraz z diferenciálem, vše v pořádku,i přes veškeré usvedcovani lékaře ze je všechno v pořádku jsem poprosila lékařku o hematologické vyšetření znovu brána krev ohmatani uzlin, bylo mi řečeno že to nic není a že uzliny už mi pravděpodobne nezmizí, já ale na dále po roce mám strach co to může být,nebývá často nemocna tak jednou dvakrát do roka. Jinak se léčím se štítnou zlatou (beru euthyrox 50 a teď nové cipralex na dwprese, protože strachy z nemocí ve mě vyvolávají uzkosti. Nyní je to tedy rok od nahmatani uzlin uzliny nemění svůj tvar a myslím ze se ani nezvetsuji,ale nikdo mi nedokázal říct od čeho by mohli být, jediné můj problém o kterým si myslím ze by mohl uzliny v nabídkách způsobovat je ten ze. Od 15 ti let Trpím na hydradentidu, mám ošklivé abecedy cca 1 cm velké na hjizdich téměř neustále a občas v podpaždí hodně také pod prsy a mezi prsy, nijak obzvlášť to neléčím, jen vždy čekám až zmizí sám nebo se mi to podaří vymáčknout. Nikdo mi ale nebyl schopen říct zda-li víceméně nepečený hydradentida může způsobovat permanentní zvětšení uzlin na krku a na nadklicku, můj ztrácí z lymfom či obecně rakoviny je hrozný.moc vám děkuji. Za odpověď Eva

Odpověď odborníka:

Milá Evo, velmi mne mrzí, že Vás strach z nemoci dohnal až do úzkostlivých stavů a že nikdo nebyl schopen s Vámi rozumně promluvit a strach Vám vymluvit. S ohledem na to, že jste vyšetření poměrně komplexní podstoupila před rokem se závěrem, že se o nic nejedná a nyní po roce, je vše víceméně stejné, pak můžete být naprosto v klidu. Za rok by jakékoliv zhoubné onemocnění značně pokročilo! A k velikosti uzlin, normální velikost uzlin se popisuje různě, není stanovena žádná přesná míra, každý člověk jsme originál, ale obecně do 5mm, někdy i do 1 cm se považuje za normu. Takže to je jedna věc a druhá věc, ta podle mne velmi důležitá, pokud se Vám dělají boláčky v oblasti podpaží, či pod prsy, pak s jistotou se může jednat o reakci lymfatického systému na ně. Nadklíček je spádovou oblastí i pro oblast prsou a podpaží ! takže je dost dobře možné, že mírné zvětšení uzli je opravdu na vrub tohoto kožního problému! Takže žádné strachy, jste s největší pravděpodobností v pořádku! KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: