Zvětšené uzliny v krku

Dobrý den, trápí mně už asi rok zvětšené uzliny v krku. Prodělal jsem před rokem mononukleózu, vůbec jsem o tom nevěděl, až když se mi zvětšili uzliny. Po mononukleóze už není ani známky, ale uzliny mi pořád zůstaly zvětšeny. Doktorka mi řekla, že se s tim nedá nic dělat, ale chtěl jsem se zeptat jestli není nějaká alternativní léčba.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvětšení krčních uzlin (a krč. mandlí) po prodělané mononukleose (i jiných infekcích) může přetrvávat velmi dlouho a není samo o době problémem. Takže pokud nemáte žádné jiné potíže, není zvl. důvod stav nějak "léčit". Důvěřujte svojí paní doktorce - vzhledem k tomu, že zná Váš celkový zdravotní stav i detaily ohledně proběhlé nemoci, může se k věci vyjádřit jistě kvalifikovaněji, než je možné takto přes poradnu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Artritida a pásový opar – spojení skrze léky
Články: Artritida a pásový opar – spojení skrze léky
Zvyšují preparáty léčící...
I muži mají svoje dny aneb Jak udržet testosteron pod kontrolou.
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Cukrovka krade chuť k milování. Jak touhu vrátit zpět?
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Mimoděložní těhotenství - noční můra každé ženy
Články: Mimoděložní těhotenství - noční můra každé ženy
Mimoděložní těhotenství je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x