Zvetšené varle

Dobrý den. Jsem necelý rok po provedení chirurgického zákroku na hydrokélu a už tak týden až dva pozoruji, že se mi vrátila. Varle mi příjde o něco těžší, ale není to nic co by mě zatím limitovalo. Navíc se mi zdá, že napuchlo i varle. Nejsem nijak nemocný, snad jen že se mi přes zimu zhoršila pleť a mám rýmu. Jinak jsem zdravý. Je možné aby varle zvětšilo svůj objem/tvar při přítomnosti vody kolem varlete ? Jak je možné že se mi hydrokela vrací i po odvedeném zákroku ? Po operaci mi nenasadili hadičku na odtok přebytečné vody, může to být tím ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Hydrokéla se může veátit, ale při hydrokéle dochází ke zvětšování šorku zmnožením tekutiny kolem varlete nikoli zvětšováním varlete samotného. Doporučuji zajít k urologovi na kontrolu. S pozdravem LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: