Zvětšení lýtka po hlubokém zánětu žil

Dobrý den, před dvěma lety jsem prodělala hluboký zánět žil v levém lýtku. V té době jsem užívala hormonální antikoncepci. Křečové žíly nemám ani jsem nikdy neměla. Trápí mě, že od té doby mám levé lýtko asi o dva cm širší. Na kontroly chodím, léky nemám. Mohu s tím něco udělat? Noha mě často trne, pobolívá. Je mě 42 let a pracuji jako zdr. sestra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi pravděpodobně zůstane po 2 letech, které od trombózy uplynuly, objem lýtka větší; zpravidla to bývá způsobeno neúplnou rekanalizací trombotizované žíly, kdy se část krve z končetiny vrací kolaterálami. I vzhledem k bolestem Vám však doporučuji vyzkoušet Detralex v dávce 2 tbl. denně; předepíše Vám jej praktický lékař i specialista. Pokud je to možné, používejte elastické kompresivní punčochy, vyhněte se dlouhému stání na místě a v klidu dávejte nohy do zvýšené polohy. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: