Zvětšení štítné žlázy, normální krevní testy

Dobrý den obvodní doktorka mi při preventivní prohlídce řekla, že mám hodně zvětšenou štítnou žlázu.. krevní testy byli negativní tak se to prý nebude nijak řešit.. Od té doby ale mám pocit těžkého krku např. když sedím v autobuse tak mám pocit že ten krk neunesu.. nevím jestli to s tím má něco společného?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je podezření na zvětšení štítné žlázy, měla byste mít i přes normální krevní testy minimálně ultrazvuk štítné žlázy. Existuje varianta nemocí štítné žlázy, které je potřeba řešit i přes normální funkci žlázi. Zvětšení žlázy by mohlo způsobovat pocity tlaku na krku. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x