Zvětšení uzlin

Dobrý den, je to asi 14 dnů, co jsem si na krku nahmatala na levé straně malou bulku uzlinku, byla jsem dvakrát nemocná asi chřipka, ale kvůli práci jsem nemohla zůstat doma, tak jsem to přešla, teď jsem lehla úplně. Chtěla jsem se zeptat, zda jde o něco vážného, nebo to může být pouze z přechozené nemoci, navíc jezdím ještě darovat krevní plasmu. Vím, že když se neudělají testy na krevní obraz, tak mi asi moc neporadíte, ale právě jsem myslela, že kdyby to bylo něco vážného, tak by to zjistili při odebrání plasmy? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lymfatické uzliny reagují na zánětlivé a traumatické změny v tzv. spádové oblasti, jejich vyšetření umožní ultrazvuk, prokreslí strukturu a zpravidla tak dá odpověď na způsob uzlinové změny /tzv. reaktivní uzlina má fyziologickou strukturu/. Krevní parametry nemusejí vykazovat změny, které by bylo možné diagnosticky využít.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: