Zvětšený vaječník u endometriozy

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého vaječníku. Před 2. měsíci jsem byla laparoskopicky odstranit cystu a byla mi zjištěna endometrioza. Po měsíci na kontrole mi paní doktorka zjistila zvětšený vaječník z kterého byla odstraněna cysta. Mám přijít na kontrou až za 3 měsíce, je tento postup v pořádku? Chtěli bychom s manželem dítě, ale to mi momentálně nebylo doporučeno. Děkuji za odpověď, pěkný den.

Odpověď odborníka:

Nemohu bohužel hodnotit postup lékaře, protože nemám dostatek informací. Pokud jste po operaci nedostala hormonální léčbu na endometriozu, tak není důvod odkládat těhotenství, samozřejmě pokud k tomu nebyl ještě jiný důvod. Těhotenství je tedna z možností jak endometriozu vyléčit. Pokud by u vás lékařka na ultrazvuku viděla cystu, nebo problém, který je nutno sledovat častěji, tak by si vás určitě pozvala dříve. Pokud budete mít nějaké pochybnosti, nebo budete pociťovat bolesti, tak jí určitě můžete navštívit i dříve. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: