Zvisene tsh

Dobry den jmenuji se Iveta a mam problem se stitnou zlazou.Pred 6mesici jsem si nechala udelat testy na stitnou zlazu a moje TSH jsem mela 5.90 doktorka mi rekla ze bych mela zacit brat leky.Taky mi dala eltroxin 25microgram.Po 3mesici jsem si nechala udelat testy znovu a mela jsem TSH 4.20 spadlo to o jeden mol. Dale mi predei predepsala o trochu silnejsi a to 50microgram. Po 3 mesicich jsem mela TSH 15,88 nerozumim tomu jak tak nahle mi to mohlo vzrust.Ted jsem na 75microgramech.Mam strach ze se mi to bude stale zvisovat.Povedeli mi ze mam brat stale tabletky a ze nemam prestavat.Tabletky jsem brala stale a pravidelne nalacno.Predem vam dekuji za odpoved s pozdravem Iveta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, správná dávka léků na štítnou žlázu se musí vytitrovat. Potřebná dávka je u každého pacienta jiná. Pokud berete léky skutečně pravidelně, pak by TSH tak růst nemělo, spíše naopak. Je třeba kontrolovat hladinu každé 2 měsíce až k dosažení optimální dávky léku.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: