Zvláštny výsyp, obava z krému afloderm

Dobrý deň, chcela by som sa poinformovať ohľadom môjho aktuálneho kožného problému. Asi pred 2 mesiacmi sa v našom dome prerábalo, kompletne, omietka, podlahy, murovanie...ja som bola v zahraničí a keď som sa vrátila asi za 3 dni, som dostala na tvár výsev, vyhádzala som sa po celom tele, bola som hotová. Zašla som za mojou kožnou lekárkou, tá mi povedala, že je to alerg. reakciou, vysadila mi antihistaminikum cezeru a nasadila rupafin, dala mi hormonálnu masť afloderm, masť mi pomohla asi tak na 10 dní a postupne sa to začalo vracať späť. teraz moja tvár vyzerá tak ak ona foto, som z toho hotová, moja alergologička už dlhšiu dobu nie je v práci, iné ma nechcú vziať. Už som premýšlala, či to nespôsobuje aj vyoperovaný žlčník, keďže mi žlč neustále preteká, či to nebude niečo s črevami, ja noazaj neivem. Som z toho zúfalá. keď sa mi prvý krát vyhodil ten výsev, tak som mala chrípku, užívala som aj antibiotiká. alebo neviem, či ďalšou vecou nemože byť vzniknutý problém z hormonálnej masti afloderm. . Naozaj neviem, čo so sebou robiť. Poraďte mi prosím, vopred ďakujem.

Odpověď odborníka:

Fotografie není úplně kvalitní, takže se nemohu přesně vyjádřit. Rozhodně není vhodné pokračovat každý den v aplikaci Aflodermu, zvláště pokud již nezabírá. Obraťte se znovu na kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: