Zvracení

Dobrý den, ráda bych se zeptala na váš názor na situaci. Můj 6 letý syn dostal minulý čtvrtek vysokou horečku, na druhý den jsem s ním zašla k lékaři, ale paní doktorka na něm v podstatě kromě rýmy a horečky nic nenašla, takže nás poslala domů, že přes víkend to necháme tak a uvidí se. O víkendu horečky ale neustupovaly, spíše naopak v noci z neděle na pondělí se vyšplhala až na 39,6. V pondělí ráno se sny probudil a dvakrát ještě před odchodem k lékaři zvracel. Po vyšetření nám paní doktorka sdělila, že má podezření na pravostranný slabší zápal plic, zkontrolovala moč i bříško, které bylo v pořádku, takže nám napsala Klacid. Ve čtvrtek jsme byli na RTG plic a dutin. Plíce měl čisté i poslechově pak na kontorle byl čistý, Má zánět dutin, je hodně zahleněný, vykašlává, ale co mě trápí nejvíc, je to že už od pondělí vždy jednou nebo dvakrát denně zvrací. Když se ho zeptám, jestli ho bolí bříško, tak tvrdí že jen občas ho to zatlačí a pak z ničeho nic se pozvrací, na jídle to závislé není, přes den je naprosto normální, nechala jsem ho na lehké dietě, teplotu už nemá, hraje si, a pak pod večerem se vždy pozvrací.Říkala jsem si že je to tím zahleněním, ale hleny nevyzvrací, spíš jen čaj, pak se mu uleví a je zase v pohodě, má i chuť na jídlo. Když jsem to říkala paní doktorce, tak mi řekla, že je to celkově silným záněte v těle co měl , že tak může reagovat. Už je to 5 dní a pořád to nechce ustoupit,bere pravidelně probiotika, už nevím jak víc mu pomoci a ráda bych znala i jiný názor. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michaelo, Klacid jsou antibiotika, která poměrně často dráždí zažívací trakt, častější než zvracení jsou průjmy, ale těm správně předcházíte probiotiky - podávejte je synkovi ještě alespoň 14 dní po dobrání antibiotik. Záleží, kdy podáváte Klacid - pokud se zvracení objevuje do tří hodin od užití, přisuzovala bych to tomu. Názor Vaší paní doktorky, že zvracení může být k celkovému stavu organizmu také může být správný. A v kombinaci s napolykanými hleny je už dost důvodů, aby se chlapci neudělalo dobře. Počkala bych do ukončení léčby antibiotiky a pokud by se zvracení objevovalo nadále, určitě by bylo na místě podrobnější vyšetření. Pokud by se ale přidaly bolesti bříška, na nic nečekejte a navštivte lékaře, aby se chlapec vyšetřil hned. Pěkný den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: