Zvracení a průjem

Dobrý den, moc vás prosím o radu, už nevím co s tím. už několik let mám problémy s křečemi v břiše s krví ve stolici a častými průjmy střídající se stužkovitou stolicí. Před třemi měsíci jsem začala mít problémy že už ze mě šla jen voda třeba 20x za den s tím že jsem do toho ještě zvracela a pak přišla horečka.... zjistilo se že jsem měla salmonelu která ale už po týdnu nebyla ale problémy přetrvaly... pořád zvracím a pořád mám prujem někdy 5x za den jindy 20x vlastne podle toho kolik toho sním... snažím se jíst dietně to se ještě celkem dá ale jakmile si dám normální jídlo: omáčka,čína,polévka nebo nějakou směs hned mě začně strašně bolet žaludek a po chvíli i střeva a vlastne nevím co dělat na záchodě dříve :( je to dost nepříjemné, jsem vyčerpaná,bolí mě celé tělo, a do toho mě bolí strašně hlava. doktorka mě tedy poslala na Gastroskopii a Kolonoskopii kde tedy vlastně nic moc nejzjistili krom zakrvených vnitřích hemoroidu a DG Refluxu.Doktor na chirurgii mi řekl že z jeho strany jsem naprosto zdrava. Poslal mě domu s tím že mám držet dietu. Rodině se to ale nelíbilo jelikož pořád zvracím plus ten průjem a hubnu.Tak mě donutili ještě k mé doktorce která mi napsala Omeprazol...ale nic mi neřekla , takže vím uplný houby :( nevím z jak dlouho by měly léky pomoct...beru je týden a zatím nevidím moc rozdíl tak snad časem. Ale jsem už dost vyčerpaná a žádné léky na průjem nepomáhají...a to jsem jich vyzkoušela spousty občas na par dní pomohly ale jakmile je vysadím tak je to znova.... V noci mě trápí hrozné křeče v břiše u žaludku a na levo od pupku až střed.... Mám to ještě nějak řešit nebo to prostě nechat být a naučit se s tím žít. :( Jinak žádné psychické problémy mě netrápí až na to že jsem neschopna něco zkoro udělat nebo někam jít. moc děkuji za odpověď a za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vaše problémy trvají takovou dobou s takovou intenzitou je třeba to řešit. Je otázka, zda Vaše praktická lékařka to chce řešit nebo spoléhá na dosud provedená vyšetření. Doporučuji navštívit znovu prakt. lékařku a probrat kompletně Vaše obtíže a dožadovat se dalších vyšetření (odběry krve, CT břicha, CT mozku). Může se jednat o poruchu některých hormonů mající vliv na trávicí systém ( je vhodné vyšetření u endokrinologa) nebo podrobnější vyšetření na gastroenterologii. Nevzdávejte to, budete muset podstoupit další vyšetření, ale snažte se s pomocí lékařů najít příčinu. Pokud budete mít další výsledky určitě se můžete ještě ozvat. Bohužel já bez dalších vyšetření a podrobnější anamnézy nejsem schopna určit diagnózu.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: