Zvracení miminka

Dobrý den. Prosím Vás o radu..Mám 2 měsíční holčičku, která se narodila v termínu, ideální váha i míry(3.55kg a 49cm). Po porodu až do 6nedělí nebyly žádné problémy. Od začátku jsem měla méně mateřského mléka, proto jsme dokrmovali nutrilonem. Od cca 3týdnů jejího věku krmím nutrilonem už jen 1x denně.Po 6nedělí však začaly potíže. Nechce příliš jíst.Mateřské mléko téměř celé vyzvrací, někdy zvrací i 2h po krmení. Krmím ji z lahve a to ji trvá téměř hodinu, než vypije max. 100ml, ale většinou méně. Často u krmení křičí,tak musím dělat přestávky.V 6nedělí vážila 4,4kg.Nyní ve 2měsících a 5dnech váží pouze 4,8kg a měří 58cm. Někdy zvrací i po nutrilonu. Už nevím co mám dělat. Zdá se mi,že pije pořád stejné množství jako když jí byl 1týden. Poraďte mi prosím, čím by to mohlo být. Děkuji za odpověď. Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poradte se s pediatrem, ale podle mého soudu byste měli být vyšetřeni dětským gastroenterologem (zda nemá dětátko např. reflux - návrat obsahu žaludku do jícnu), který (gastroenterolog) bývá ve velké krajské nebo fakultní nemocnici. Požádejte pediatra o odeslání nebo se objednejte sami, našla jsem kontakt na FN Ostrava: http://www.fno.cz/klinika-detskeho-lekarstvi . Do té doby můžete zkusit mléko, které zabranuje zvracení - vyrábějí je téměř všechny firmy a má za názvem AR, informuje se v lékárně. Také jí podložte v postýlce i v kočárku matraci pod hlavou tedy spíše pod hrudníčkem, aby se jí tekutiny z žaludku nevracely do jícnu, bude jí lip.Pokud by toto mlíčko AR a opatření s podložením zabralo, vyšeření není nutné, ale pokud holčinka pije málo, viděla bych vyšetření i pro váš klid za velmi vhodné. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: