Zvraceni ne z pouziti pilulky

Dobry den zacala jsem brat antikoncepci Lindynette 20.Prasky beru prvnich 6 dni a prvni pilulku jsem si vzala prvni den mensturace pravidelne kazdy den v 11:00 hodin .Po 5 pilulce se dostavilo zvraceni ale az po 15 hodinach a nebylo to z prasku ale z toho ze jsem neco spatneho snedla.Myslim si ze prasek uz by mel byt za tak dlouhou dobu vstrebany a nebude to mit zadne nezadouci ucinky jako ze jsem vynechala jednu tabletu.Ale i presto se zeptam jestli mam radeji pouzivat kondom ?? ...dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za tak dlouhou dobu zcela určitě byla tabletka již vstřebána a nebude tedy narušen antikoncepční účinek. Z toho důvodu není zapotřebí použití kondomu. Mohu doporučit jen dietní opatření, proto, aby se zvracení neopakovalo.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: