Zvracení při hormonální antikoncepci

Dobrý den, v příbalovém létaku u HA Lindynette 20 jsem se dočetla, že při zvracení a průjmech může být snížená antikoncepční ochrana přípravku a tento fakt mě trošku znepokojil. HA už beru několik měsíců a vždy bylo všechno v pořádku, ale tento měsíc jsem začala nové platíčko a v den, kdy jsem si brala 5. prášek jsem zvracela. Prášek si beru každý den v 19:00, tak jsem udělala i v sobotu večer, v průběhu večera jsem byla na oslavě, kde se hodně pilo a jedlo a z toho všeho jsem v noci asi v půl 5 ráno zvracela. Chtěla bych se zeptat jaká je pravděpodobnost, že byl antikoncepční účinnek snížen od 19:00 do půl 5 ráno, pokud byl můj žaludek opravdu plný, děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvracení do 4 hodin po užití tablety může ovlivnit funkci. Déle ne:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x