Zvracení v průběhu braní antikoncepce

Dobrý den. Před 3 týdny jsem začala brát hormonální antikoncepci (Belara). Žádné větší problémy jsem z toho neměla. Asi 2. týden od začátku braní se mi asi po 9 hodinách polknutí prášku udělalo zle a zvracela jsem. Myslím, že to nebylo kvůli hormonální antikoncepci, spíš kvůli příliš okořeněnému jídlu, co jsem předtím snědla a nedělalo to dobře mému žaludku. Jen jsem se Vás chtěla zeptat, jestli to nemá nějaký vliv na dostatečné vstřebání pilulky do organismu. S přítelem jsme vyzkoušeli pohlavní styk bez kondomu a mám velký strach z otěhotnění. Předem díky za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Při zvracení nebo průjmu může dojít k tomu,že vstřebání do organizmu není úplné a účinnost antikoncepce je snížena,je dobré v tom cyklu použit ještě kondom, i když ve vašem případě-9 hodin po požití a jednorázové zvracení není pravděpodobnost velká- příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: