Zvrtnuté koleno

Dobrý den, Ve čtvrtek 31.3. Jsem špatně šlápnul při hraní nohejbalu a jako kdyby se mi vyhodilo koleno, ale při pádu se vrátilo do své pozice. Chodit sem mohl, trochu jsem kulhal, ale doma mi to nateklo ohromným způsobem a ješte ten večer mi na pohotovosti vytáhli 140ml krve, menisky a kolaterální vazy mam pevné. Proto jsem byl poslán na ortopedii. Tam mě poslali na chirurgickou ambulanci, kde byl nějaký specialista na kolena. Byl hodně nepříjemný, jen na to šáhnul a ještě sem se musel zeptat na diagnózu. Mam tedy zvrtnuté koleno a mám ortézu. Chtě bych se zeptat jestli je normální stále se tvořící otok, který mi tlačí na koleno a způsobuje to bolest. Chci se také zeptat na délku léčby a jestli mohu chodit do školy, protože na gymnáziu je obtížné chybět několik týdnů. Koleno chladím, nad polštářem. Určitě ocením i další rady. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den . Krvavý výpotek svědčí pro poranění struktur uvnitř kolenního kloubu,například předního zkříženého vazu. Opakované punkce jsou v tomto případě normání a může jich být několik vždy s odstupem několika dnů. Orétza se přikládá na zklidnění na období 2 - 4 týdnů. S ortézou se dá chodit o francouzských holích a pokud si budete moci položit nohu na sousední židli, dá se s ní navštěvovat i škola . Po sejmutí ortézy a poté co se koleno zklidní se určuje další postup

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: