Zvysena cinnost stitne zlazy

Je mi 23 let a na sonu stitne zlazy mi zjistily mirnou strumu. Muj OL mi napsal Jodid 100 1x denne nalacno. Mivam pocit "knedliku" v krku, ne casto, ale zridka. Jsem objednana na endokrinologii az za pul roku. Zacaly mi lehce mravencit nohy, ale jen obcas a tak mi v lekarne doporucila Magne B6. Beru ho par dni 3x denne a plus k tomu sumive tablety horcik. Citim, ze to zabralo. Ustava to. Take se citim obcas jakoby malatna a tak se chci zeptat, zda to souvisi s poruchou ŠZ? Kdyz jsem rekla doktorovi, ze me mravenci nohy, tak me poslal na EMG ikdyz rekl, ze to nic nebude dle neho. Je nutne tam jit, kdyz citim, ze to ustava? Dekuji za odpoved. Hezky den :0)

Odpověď odborníka:

Milá Martinko,
neuvedla jste, jaké máte hladiny hormonů štítné žlázy, ale zvýšená činnost to nejspíše nebude, ta se neléčí Jodidem. Nevím, zda máte normální hodnoty hormonů a k tomu strumu - pak by s tímto problémem malátnost ani mravenčení v nohou souviset neměly, nebo sníženou činnost štítné žlázy - zde se podobné příznaky vyskytují, při řádné léčbě a obnovení normálních hodnot hormonů štítné žlázy by měly ustoupit. Pokud mravenčení odeznělo, nepovažuji EMG vyšetření za nezbytné, rozhodněte se podle svého pocitu nebo to proberte s prakt. lékařem. Neužívejte současně Magne B6 a k tomu šumivý hořčík, abyste nebyla předávkovaná. Mějte se pěkně!

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: