Zvýšená funkce šž a těhotenství

Dobrý den, již 2x jsem sem psala ohledně štítné žlázy a moc Vám děkuji za odpovědi. Mám ještě jeden dotaz - před 14 dny mi byla vyšetřena krev na TSH (stěžovala jsem si na únavu) a bylo zjištěno, že hodnota je 0,012. Byla jsem odeslána na ultrazvuk, kde pan doktor do zprávy napsal toto: "PL 11x10x27mm, lehce nehomogenní, velmi drobné uzlíky a kalcifikace LL 13x15x31mm, podobný nález PL - isthmus štíhy (píši doslovně, nevím, zda je to správně) - žláza nezvětšená, vazkularizace přiměřená susp. thyriodopatie." Na internu jsem objednaná na příští týden. Ale mám problém - včera jsem zjistila, že jsem nespíš těhotná (pozitivní těhotenský test) a teď mám velký strach, abych o miminko díky štítné žláze nepřišla (o jedno už jsem přišla v lednu 09 - zřejmě ne kvůli ŠŽ, ta byla tehdy v normě). Bojím se, že o miminko přijdu dřív, než se to začne řešit. Můžete mi prosím poradit, jestli mám např. vyhledat jiného lékaře dřív apod. nebo zda to do toho příštího týdne "počká"? To bych měla být cca v 6. týdnu těhotenství.

Odpověď odborníka:

Určitě v okamžiku početí by měla být funkce štítné žlázy stabilizovaná a hormony v normě, po celou dobu těhotenství se pak v případě nutnosti léčí tabletami dále. Doporučuji telefonicky konzultovat vaše těhotenství s ošetřujícím endokrinologem, uveďte, že jste již jednou potratila.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: