Zvýšená funkce šž a těhotenství

Dobrý den, zjistila jsem, že dle testu bych mohla být těhotná. 2 roky se léčím na štítnou žlázu a teď sjem otěhotněla. Chtěla bych se zeptat, zda-li by miminko mohlo být nějak poškozené nebo zda-li bych mohla mít nějaké problémy miminko donosit? Předem Vám děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste sledována u lékaře-endokrinologa, informujte ho co nejdříve o svém těhotenství. V těhotenství je obvykle potřeba upravit léčbu a častější kontroly. Pokud u endokrinologa sledována nejste, informujte co nejdříve svého praktického lékaře. Totiž - je-li onemocnění štítné žlázy kontrolováno a tím funkce štítné žlázy normalizována, není těhotenství ani plod ohroženo. V opačném případě to jisté není.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: