Zvýšená hladina cukru v krvi

Dobrý den. Poslední dobou jsem měla úporný průduškový kašel, skoro 1 měsíc. Kašel přešel, ale v noci jsem musela několikrát na malou stranu a velké sucho v ústech, mě nutilo se napít. Lékař mi odebral krev, na cukr, štítnou žlázu a CRP. Výsledky, štítná žláza v normě, beru asi 3 roky Euthyrox 50 1/2 tbl denně ráno,Cholesterol 6,55, a CUKR 6,7. v moci nějaká kysel. močová. V rodině nikdo neměl cukrovku, lékař to zatím nechce řešit prášky, radí nic nesladit. Jsem neustále unavená, a prosím o radu, zda není tato hladina vysoká, proto, že proběhlo mírné nachlazení, a dá se bez léků upravit nějakou dietou?? Začala jsem cvičit, nepřejídat se ale mám ráda jablka a med? Škodí tyto potraviny? Prostě nevím co dělat. Děkuji a hezký den.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Libuše, jak koncentrace cholesterolu, tak koncentrace glukózy jsou ve Vašem případě mírně zvýšené. K posouzení závažnosti vyšší koncentrace cholesterolu je nezbytné doplnit další laboratorní vyšetření tukového metabolismu. Hodnota glykémie nepřesahuje hranici nutnou ke stanovení diagnózy cukrovky (diabetes mellitus). Doporučuji Vám zopakovat s odstupem času laboratorní vyšetření, včetně jejich doplnění o další parametry. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Prolaktin jako ochránce i zabiják
Články: Prolaktin jako ochránce i zabiják
Prolaktin je hormon, který...
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
Artroskopie
Články: Artroskopie
Artroskopie je endoskopické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: