Zvýšená hladina lymfocitů a uzliny

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na Váš názor, mám dvouletého syna, kterého jsem do 11 měsíců kojila, po třech měsících užívání Nutrilonu se u něj projevily průjmy a následně zjištěna alergie na bílkovinu kravského mléka a kukuřičnou mouku - v 15 měs., teď se mu udělaly na krku dvě uzliny na pravé straně a oboustranné uzliny v tříslech.Cca před 14 dny jsme prodělali malou virovou infekci(kakání).Máme udělany rozbor krve, kter byl v pořádku jen mírně zvýšená hladina lymfocitů (před dvěma týdny),nyní udělán ultrazvuk krku i třísel,nalezeny uzliny vel. 1 a 1,5 cm,avšak dle konstatování lékařky nevelká v.s. reaktivní inquinální lymfadenopatie.Udělán nový rozbor krve, znovu zvýšená hladina lymfocitů 62,7 (rozmezí laboratoře 35-50). Pravdou je, že musíme být opatrní na to co syn jí, po posledním průjmu mu udělala zle i laktóza v nemléčných kaších. Byl udělán i rozbor stolice , ato 3x za sebou vždy tam byla bakterie, bohužel nejsem schopna napsat její název, ale dle lékařky se na ni neužívají antibiotika, ale vytěsní se ze střeva stravou nebo probiotiky, které my užívat nemůžeme, protože syn měl po nich průjem, neboť mu udělaly zle i disacharidy a dětská probiotika obsahují vysokou hladinu fruktooligosacharidů. Zkusila jsem se poptat v lékarně a zakoupila Biopron valuson, který obsahuje v dávce pro tak malé dítě, jen cca 12 mg. Po posledním rozboru krve, jsem si sedla a prostudovala výsledky testů, které jsme prodělaly během cca roku a zjistila, že všude byla hladina lymfocitů mírně zvýšená. Chtěla jsem se zeptat. zda není možné, že by problém s uzlinami a zvýšenou hladinou lymfocitů mohl mít spojitost s potravinovou alergií a funkcí střev a zároveň také, zda by nemohlo jít o leukémii. Dočetla jsem se totiž , že lymfocity vznikají v kostní dřeni a je pravdou, že v poslední době si syn ztěžuje, že ho bolí kolínko, ale je to dvouleté dítě, takže se člověk nemůže zcela spolehnout na to, co je pravda, když to řekne, jestli ho něco píchlo. Mockrát děkuji za odpověď, budu vděčná za jakoukoliv radu nebo postřeh, abychom něco nezanedbali.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, souvislost s potravinou alergií je spíše negativní. Co se leukémie týče, taková možnost by tu samozřejmě existovala, nicméně potvrzení potřebuje další vyšetření. Každopádně bych ale doporučoval znovu kompletní vyšetření na alergologii a příp. i na gastroenterologii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: