Zvýšená hladina prolaktinu

Dobrý den, rok po skončení kojení po 2.porodu, kdy jsem kojila 8 měsíců, mi zjistili zvýšenou hladinu prolaktinu. Po vyšetření endokrinologem je štítná žláza v pořádku, ale předepsal mi 1x týdně půl tablety Dostinexu. Hladina se snížila na 18, tak jsme tablety omezili na půl tablety za 14 dní a postupně jsme vysazovali. Teď mám v krvi opět hodnotu vysokou = 62!! Znovu mám brát Dostinex půl tablety týdně. Neexistuje něco mírnějšího? Homeopatika? Dá se to úplně vyléčit? Děkuji, Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, homeopatika určitě ne, ta neumí snížit cíleně zvýšenou hladinu prolaktinu. Byla jste na vyšetření hypofýzy nejlépe NMR /resonancí/? Hladina vašeho hormonu není tak vysoká, existují i stovkové a vyšší hodnoty, ale měla byste být dovyšetřena. Dostinex je lék velmi účinný, v podstatě na tuto problematiku nejlepší. Pokud chcete ještě otěhotnět, měla byste jej užívat, vyšší hladina prolaktinu většinou zabraňuje otěhotnění. Hodně info naleznete zde: www.prolaktin.cz . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: