Zvyšena hladina tsh

Dobry den, mam venku celou štitnou žlazu. Uživam Letrox 150 6x v tydnu, Rocaltrol 0,50 rano a 0,25 večer. Plus caltrate. Moje hodnoty jsou vapnik mmol/l 2,00,TSH mU/l 7,000 , fT4 pmol/l 14.75 potřebuji snižit TSH na 2,0 protože navštevuji IVF kvuli otehotneni. Moje doktorka mi nic na to neřekla konkretního, jen že mam brat letrox každy den. Myslíte, že ma lečba je odpovídajici? Zavěr: ST. po totalní tyroidektomii pro tyreotoxikózu GB typu,pooperačni hypotyreóza nedostatečne kompenzována substitučni lečbou.Hypokalcemie.Pareza n.recurens vlevo.Co to znamena? Můžu nejak sama docílit sniženi TSH? Nebo může za to i stres? Dekuji

Odpověď odborníka:

Pokud již nemáte štítnou žlázu, sama nijak nemůžete ovlivnit vnitřní produkci hormonů, jen navýšit dávku hormonů v tabletách. Navýšení Letroxu na dávkování každý den je určitě rozumný krok, jestli bude dávka dostatečná závisí od Vaší hmotnosti, metabolizmu - určí to nejbližší odběr krve. Bylo by vhodné korigovat i nízkou hladinu vápníku, ale to musíte opět ve spolupráci s Vaší paní doktorkou za pečlivé kontroly hladiny vápníku - jelikož i jeho nadbytek může být nebezpečný.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si rozdělit péči o dítě?
Články: Jak si rozdělit péči o dítě?
Střídavá péče, která...
Když psoriáza opravdu svědí…
Články: Když psoriáza opravdu svědí…
Asi víte, že když vás něco...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sinice a koupání v přírodě
Články: Sinice a koupání v přírodě
V rybníku nebo přehradě...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci
Články: Kyselina acetylsalicylová dokáže pomoci i srdci
Aspirin, acylpyrin, nebo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: