Zvýšená hodnota anti tg, výrazný příbytek váhy

Neustále přibírám na váze a cítím se hodně unavená a nateklá. Po vyšetření krve mám hodnoty zvýšené pouze S-Anti TG 48,8 Zůstávám bez léčby s kontrolou za 1 rok. Je možnost protilátky nějak snížit, abych se cítila lépe a zastavila se váha???

Odpověď odborníka:

Milá Aleno,
zvýšená hodnota protilátek proti štítné žláze není sama o sobě nemocí, spíše jen rizikovým faktorem, který předpovídá, že by se Vás mohla porucha funkce štítné žlázy vyvinout postupem času. Pokud máte hodnoty hormonů štítné žlázy v normě, je příčina potíží jinde. Možností je více a bez detailní znalosti Vašeho zdravotního stavu nemohu nějak konkrétně poradit. Obraťte se na lékaře, kterému důvěřujete. Pokud jde o štítnou žlázu, absolvujte občasné kontroly hladiny hormonů, protilátky se opakovaně kontrolovat nemusí. Cílená opatření ke snížení hladiny protilátek neexistují, doporučuji prostě zdravý životní styl, pohyb, zdravou stravu a veselou mysl. Držím palce, ať je Vám lépe.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: